3/08/2012

Nukkekodin nukkekaappi - Dollshouse’s Doll Cabinet

Viime sunnuntaina meillä oli kerhotapaaminen ja teimme nukkekodin nukkekoteja. Olin aloittanut omani jo etukäteen joten kerhossa vain jatkoin hommia, kuten jatkan niitä vielä edelleenkin :) Tässä kuva tämänhetkisestä tilanteesta. Yksi lattia ja väliseinä pitää vielä liimata ja etuovi kaappiin ja tietysti tehdä huonekaluja. Onneksi päätimme yhteistuumin jatkaa saman aiheen parissa vielä seuraavallakin kerralla.

Olen aina ihaillut vanhoja antiikki nukkekoteja tai pikemminkin nukkekaappeja. Pidän siitä kuinka ne eivät ole mitään tiettyä kokoluokkaa vaan esimerkiksi nuket ja huonekalut monesti näyttävät vähän liian isoilta tai pieniltä tai tapettien kuviot ovat ihan vääränkokoisia (suuria) ollakseen aidonoloisia. Monesti taloissa ei ole ollenkaan logiikkaa, ei portaita tai ovia vain huoneita toistensa päällä. Mielestäni ne näyttävät jotenkin kotoisen vinksahtaneilta ja siksi juuri niistä pidänkin, ne ovat jotenkin niin sympaattisia. Minulla ei tule koskaan olemaan mahdollisuutta saada omakseni tällaista aitoa vanhaa nukkista, lähinnä koska ne taitavat kaikki olla museoissa, joten päätin että ainakin nukkekodissani tulee olemaan sellainen :)

P.s. Kaikki jotka ovat kiinnostuneita kerhoilemaan miniaiheisesti Turun seudulla tulkaa mukaan. Tässä on meidän kerhon yahoolistan osoite, olkaa yhteyksissä, minuunkin saa ottaa yhteyttä asian tiimoilta, Turunseudun nukkekotikerho

Last Sunday we had our Mini Club meeting and we made dollshouse’s dollshouses. I had already started mine before the meeting so I only continued making it as I’m still continuing making it :)  Here is a picture of my work in progress. One floor to be glued and a wall and  the front door and of course I have to make furniture etc. Happily in our last meeting we decided to continue with this theme.

I have always loved old antique dollshouses or should I call them doll cabinets. I like how they are not in any particular scale, how the dolls and furniture always seem to look a bit too big or small or how the wallpaper prints are too large to look real.... Often they are not logical, there is no staircases or doors just rooms above rooms. I think they look really cosy in a kind off extraordinary way and that’s the main reason why I like them so much, they are so sympathetic. I know I can’t have a dollshouse like that to be my own, mostly because they are all in the museums, so I decided that at least in my dollshouse there is going to be one like them :)

9 kommenttia:

 1. Hei! Sinun Nukkekodin nukkekodistasi on tulossa ihan oikeannäköinen! :)

  Minullakin oli pienenä tyttönä haave saada sellainen oikea kaappinukkekoti. Vanhempani sitten hylkäsivät vanhan lääkekaappimme, koska sitä ei saanut lukkoon. Se oli puinen ja pieni. Minä sain sen nukkekotikäyttöön...se oli unelmien täyttymys jonkin aikaa, kunnes totesin ettei sinne mahtunut juuri mitään... elämä on!
  Kikka

  VastaaPoista
 2. Que bonito!! So beautiful!! ☺

  VastaaPoista
 3. Ei muuta kuin: ollapa turkulainen :) ihana kaappi! Taru

  VastaaPoista
 4. Eih, mikä ihanuus! Voiko ihanampaa ollakaan... Näyttäis olevan kattolistatkin paikoillaan alimmissa huoneissa :)

  VastaaPoista
 5. I love it! It looks wonderful!

  VastaaPoista
 6. Que maravilla, me encanta.
  besitos ascension

  VastaaPoista
 7. Ihana! Mulle kans! :D

  VastaaPoista
 8. Oih! Miten ihana nukkekodin nukkekoti! Itse olen parikin sellaista tehnyt, mutta eivät vedä vertoja tuolle. Keväiset nukkekotiterveiset!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/21/2013

  Aivan ihana nukkekodin nukkekoti:) Etsin tässä juuri nukkekodin kukkekotiin ohjeita mutta jos sellaisen saan väsättyä ei yhtä hieno voi tulla kuin tuosta...♥:)

  VastaaPoista